IR-filtar - infraröd värmebehandling

infraröd värmebehandling, Förbättrad blodcirkulation, , Smärtlindring, Stresslindring. Infraröd värme är en typ av elektromagnetisk strålning som är osynlig för ögat och delas ofta in i tre kategorier: kortvågs-, mellanvågs- och långvågsljus.

 

En av de viktigaste anledningarna till att IR-filtar blivit så populära är att de använder infraröd värme, vilket kan ha en rad positiva effekter på både kropp och själ. IR-filten använder infraröd värme som tränger djupare in i huden, vilket ger en mer intensiv och effektiv terapeutisk upplevelse.

Den infraröda värme som avges av värmeelementet i IR-filtar har visat sig ha en rad positiva effekter på kroppen och verkar bland annat detoxifierande, förbättrar cirkulation och lindrar stress.

Boka ir infraröd behandling

Fördelar med infraröd värmebehandling

Infraröd värmebehandling har visat sig kunna ha många positiva effekter på både
kropp och själ:


- Förbättrad blodcirkulation: Infraröd värme förbättrar blodcirkulation, vilket
kan bidra till att minska inflammation och underlätta kroppens förmåga att läka
sig själv.


- Smärtlindring: Infraröd värmebehandling kan bidra till att minska muskel- och
ledvärk, inklusive smärtor orsakade av artrit, fibromyalgi och andra
hälsotillstånd.


- Avgiftning: Infraröd värmebehandling kan hjälpa till att spola ut gifter ur
kroppen, inklusive tungmetaller och andra miljöfarliga ämnen.


- Stresslindring: Infraröd värmebehandling kan bidra till att minska stress och
främja avslappning, vilket kan passa perfekt för dig som känner att du kan
behöva extra avkoppling.

Så jämför sig IR-filtar med andra värmebehandlingar

Ångbastu, värmebad och andra traditionella värmebehandlingar kan ge vissa liknande effekter som infraröd värme, men tränger inte lika djupt in i huden, vilket gör
att de inte ger upphov till samma terapeutiska fördelar.

Jämfört med elektriska värmekuddar eller varmvattenflaskor, ger infraröd
värmebehandling mer intensiva effekter. Den infraröda värmen verkar för bättre smärtlindring, och de avgiftande fördelarna med infraröd värmebehandling förekommer inte i andra former av värmeterapi.
Infraröd värme är en typ av elektromagnetisk strålning som är osynlig för ögat och
delas ofta in i tre kategorier: kortvågs-, mellanvågs- och långvågsljus.
När infraröda vågor absorberas av kroppen får det molekylerna i kroppen att vibrera
och producera värme. Värmen tränger sedan in i huden och ökar blodflödet.

 

Effekter från olika infraröda våglängder

Kortvågsljus (NIR) har kortast våglängd och absorberas främst av huden, vilket kan ge en rad effekter som att minska rynkor, förbättra hudtonen samt stimulera kollagenproduktion. Mellanvågor (MIR) har något längre våglängd och tränger djupare in i kroppen, vilket ger fördelar som förbättrad blodcirkulation, smärtlindring och minskad inflammation. Långvågor (FIR) har den längsta våglängden och tränger djupast in i kroppen, vilket ger fördelar som förbättrad avgiftning, stresslindring och stöd för immunförsvaret.

Boka ir infraröd behandling

Så påverkar infraröd värmebehandling kroppen

Infraröd värmebehandling påverkar kroppen genom djupt penetrerande värme, vilket ger en rad terapeutiska fördelar. När kroppen träffas av infraröd värme reagerar den genom att öka blodflödet och frigöra endorfiner, vilket kan bidra till att minska smärta och främja avslappning. Infraröd värmebehandling stimulerar också produktion av HST-proteiner (värmechockproteiner). HST-proteiner är inblandade i kroppens process att reparera skadade celler och att förebygga cellskador, vilket kan bidra till att förbättra kroppens allmänna hälsa och funktion. Dessutom kan infraröd värmebehandling ge upphov till effektivare avgiftning, stresslindring och stöd för immunförsvaret, vilket gör det till ett mångsidigt och effektivt terapeutiskt verktyg som kan hjälpa till att lindra olika hälsoproblem som muskelsmärtor, hudproblem och kroniska sjukdomar. Sammantaget är forskningen om infraröda värmebehandlingar komplex och mångfacetterad, men att behandlingarna verkar positivt är tydligt. IR-filtar kan vara effektiva verktyg som främjar god hälsa och välbefinnande.

Såhär gör du för att kontakta Trollhättans äldsta och mest erfarna skönhetssalong

Boka tid per telefon eller online, lämna ditt namn och mobilnummer, när du vill komma och kort om funderingar & önskemål kring Wrinkle-reducerande. Öppnade 1996 i Trollhättan och i nya lokaler sedan 1/2-2022